hai

welcome
+91 - 910 812 6341 | +91 910 812 6342|traininginblr[at]gmail.com

Java Interview Questions

Home/Interview Questions/Java Interview Questions

Java Interview Questions

1. Why Java is considered dynamic?

Answer: It is designed to adapt to an evolving environment. Java programs can carry extensive amount of run-time information that can be used to verify and resolve accesses to objects on run-time.

2. Can we override Static method in Java? Compilation error?

Answer: (No, it can only be hidden, no compilation error

3. When parseInt method can be used?

Answer: This method is used to get the primitive data type of a certain String.

4. When super keyword is used?

Answer: If the method overrides one of its superclass’s methods, overridden method can be invoked through the use of the keyword super. It can be also used to refer to a hidden field.

5. What is Garbage collection?

Answer: It uses garbage collection to free the memory. By cleaning those objects that is no longer reference by any of the program.

6. What is the purpose of default constructor?

Answer: The java compiler creates a default constructor only if there is no constructor in the class.

7. Can a constructor made be final?

Answer: No

8. Can we overload Java main method?

Answer: Yes, We can overload.

9. Can we override Java main method?

Answer: No

By | 2017-07-17T17:30:34+00:00 July 17th, 2017|Interview Questions|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

Quick Enquiry